Over Elly

Elly Barends – Beeldend Kunstenaar

Elly BarendsElly is van jongs af aan al bezig met schilderen, zowel met acryl als met olieverf. Ze volgt momenteel een opleiding fijnschilderen met olieverf, om zich verder te ontwikkelen.

Schilderen is mijn passie!

Vooral natuur, dieren, bloemen, realistisch en abstract, zijn haar geliefde onderwerpen op haar doeken, maar ook op houten panelen, waar de structuur van het hout naar voren komt.

Ik probeer mijn emoties weer te geven in mijn schilderijen

Elk schilderij komt nog beter tot zijn recht in een goed verzorgde lijst. Rien, de man van Elly, maakt deze lijsten zelf met uiterste precisie – het is zijn vak. De keuze voor een passende lijst is een kwestie van gezamenlijk overleg tussen de koper, Rien en Elly. Verschillende houtsoorten kunnen worden toegepast, welke op kleur gebracht en/of gelakt worden. Tenslotte is een baklijst ook mogelijk, of desgewenst kan de lijst achterwege gelaten worden.

Een lijst maakt het schilderij compleet

Elly schildert beperkt ‘in opdracht’. Het is dan wel noodzakelijk dat er vooraf goed contact is met de opdrachtgever, zodat de sfeer juist wordt weergegeven.

In opdracht gemaakte schilderijen bevatten ook altijd een stukje van mijzelf

Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Blader rustig door de voorbeelden op de website. Wilt u een stuk aanschaffen, kijk dan in de Winkel. Elke vraag of opmerking is welkom, dus schroom niet om Contact op te nemen.